Alustasime Koselt jalutades tagasi punkti, kust eelmisel päeval ööbimiskohta kõnniti. Kosel liitusid meiega ka seal öö veetnud Marten ja Arno. Päeva esimene pool oli üpris kiire ja "lihtne", vihma enam ei kallanud ja mets oli pisut kergemini läbitav. Jätkus ka ärevamaid hetki, kui tuli teha mõned kiiremad sammud vihase koera eest (kes ilmus üllatusmomendina, ent oli siiski ketis), ning kui Martenil õnnestus üle libeda puutüve turnides üpris kõrgelt kraavi prantsatada. 3/4 matkajatest said ka herilase nõela tunda. Päeva teises pooles tuli Antil ja Matil raske südamega vähemalt ajutiselt maha tulla, esimest piinas kurguvalu ning üle puutüvede ronides vigastatud hüppeliiges, teisel hõõrusid saapad eilse vihma ja veeralliga jalad liiga katki. Autot järgi oodates istuti kaks tundi vaikivas leinameeleolus, pärast eelmise kahe päeva üle elamist oli eriti raske end lööduks tunnistada nüüd kui taevas siras lõpuks ometi päike. Loodetakse ravida, teha vajalikud parandused varustuses, ning naasta homme või ülehomme.


Päeva teises pooles raporteeris Marten rajalt, et see möödus kobraste poolt üleujutatud alal, kus metsarägastikus tuli liikuda pahkluu-põlveni vees. Kõige hullema soo-padriku läbimise järel püüdsid nad pisut aega tagasi teha - pooljoostes! Lisaks jõudsid nad oma teekonnal läbi taluõuelt, kus tähistati sünnipäeva ning jagati pruukosti ka läbiligunenud matkajatele. Navireci mehed kruvisid trackeri külge uue aku ning see rändab endiselt Tartu poole. Õhtuks olid mehed väga väsinud, kuid optimistlikud ning plaanivad homse väga raske soise ala võimalikult kiiresti läbida. Kuigi täna enam vihma juurde ei sadanud, on metsaalused suures osas vee all, mis raskendab mahakukkunud puude ja okste rägastikus liikumist veelgi. Liikuma plaanitakse hakata kell 8 hommikul.

Teada andis Antimon
esmaspäev, 1. august 2011

4 arvab

  1. Taavi ütles:
  2. Tublid olete.

    Hoian pöialt teile.

     
  3. Anonüümne ütles:
  4. Pidage vastu!
    Anti, saada jalgadest pilt kahmajatesse ka.
    Mul pärast kõige raskemalt läbitehtud matkalt kojujõudmist: http://targotennisberg.com/jalad.jpg

     
  5. Anonüümne ütles:
  6. Päris käbedad poisid olete, kui Koselt ööbimiskohast tagasi rajale 100 km/h jalutasite!

     
  7. irve ütles:
  8. Õkva!

     

Ütle hingelt ära:

Mõnesõnaga


Tallinnast Tartusse on 180km. Või kas ikka on? Otsemonid püüavad selle väite ümber lükata, üritades GPS abil rännata Tallinnast Tartusse pisut otsem. Tegelikult nii otse kui saab. Linnulennul. Jalgsi. Ujudes. Telgiga. Kuus päeva puhast liikumise "mõnu".

Otsemonid

Anti Orgla
Mati Allas
Marten Laur
Arno Lauk

Meie sõbrad



Matkarent.ee








Sander Piibeman


Aivar Naaber