Iga hetk jõuab ükskord kätte ja tihtipeale saabub ta just siis, kui on tema aeg saabuda. Ja kui kõik on läinud plaanikohaselt, siis just preaegu peaks saabuma see hetk, mil meil on aeg teele minna. Astuda asfaldile ja siis kivihunnikusse ja siis heina sisse ja siis tihnikusse ja.. Igasugust sorti maapindasid peaks meie jalge alt järgmise nädala jooksul läbi käima. Ole ainult mees ja oska enda ümber ilu märgata.

Natuke suure mulli sisse oleme sattunud. Sellise tähelepanemise mulli sisse, sest ajalehti ja raadioid ja telepurke on kogunenud pisukene rohkem kui eeldatud sai. Ühest küljest on tore kui ühed inimesed teiste tegemistele kaasa elavad aga teise külje pealt, ei tee me tegelikult mitte miskit sellist, mida igaüks teist ei võiks kasvõi kohe täna õhtul teha - nelja seina vahelt välja astuda ning lähemas metsatukas pisut ringi uudistada ja värsket õhku kopsudesse vedada. Olgu sellest mullist siis nõndapaljutki abi, et kellelgi ehk pähe turgataks üks mõte minna ja mõne roheluse keskel üks tilluke tiir teha. Saagu see siis otse või viltu, mis sääl ikka nii suurt vahet ongi.

Kes aga nüüd kohemaid sõnasabast kinni ei haaranud ja loodusesse ei tormanud, nood võivad teiste rõõmudel silma pääl hoida. Meie hea sõber Navirec on ülesse pannud sellise sisteemi, mis võtab meie asukohta ja teekonda päris reaalses ajas kuvada. Kõige selle ilmaime kogemiseks tuleks minna aadressile https://www.navirec.com/flash/navirec/index.php/ee ja säältkaudu sisse logida. Kasutamise nimeks ja salaliseks sõnaks on "otse", see peaks kohe nüüdsama tööle hakkama aga kui ei hakka, eks siis anna pisut aega atra seada.

Ja selleks korraks ongi kõik, ju järgmised teated rindelt saavad pisut lühemad ja vähem luulelised olema, sest mis suurt sõnakunsti Sa keset laia laant selle pisikese telefoni seest ikka välja tihkad toksida. Aga hoidke ikka pöialt, kel pöialt muu tegemise jaoks parajasti tarvis ei lähe, nii tundub ehk maa lühem ja kottki kergem.

Olge siis terved ja igatpidi tugevad!

Teada andis Antimon
reede, 29. juuli 2011

6 arvab

  1. KYMPA ütles:
  2. Jep, need kaamerate ja mikrofonidega tegelased on üsnagi operatiivsed:
    http://www.postimees.ee/513584/galerii-mehed-alustasid-sirgjoonelist-jalgsimatka-tallinnast-tartusse/

    Esimene tund siis kiirusega 4km/h

    Igaljuhul edu!

     
  3. Tiiu ütles:
  4. Mina hoian põialt, mu lapsed hoiavad põialt ja loodan, et ka mu blogilugejad hoiavad. Porikäntsakad taldade alla!

     
  5. Rinje ütles:
  6. Tervislikke eluviise ning looduses liikumist propageeriv Otsemonide retk täidab täna nii TV3 Seistmeste uudiste kui ka ETV Aktuaalse kaamera meelelahutusliku poole.

    Reportaaži on oodata Anti ja Mati hommikusest teele asumisest Vahipataljoni eest(AK) ja poolteist tundi hiljem Järvekülast(TV3).

     
  7. Stokuonu ütles:
  8. Seetõttu siis ka see peatus Järvekülas. Aga mis kõrvalepõige Kurna kandis toimus? Väike Aramise-rahutus tuli peale? Põld põlluks - arusaadav, et seal ei saa sõtkuda.

     
  9. Risto ütles:
  10. Jõudu ja vastupidavust!

    Senises stiilis jätkates koguneb Tallinn-Tartu kilomeetreid kusagil 220 ringis. :)

     
  11. jaans20 ütles:
  12. https://www.navirec.com/flash/navirec/index.php/ee
    kuidas pääseb selle lehele sisse ? Kas on mingi otsemonide kasutaja nimi ja parool olemas või mis peaks tegema et sinna ligi pääseks P=?

     

Ütle hingelt ära:

Mõnesõnaga


Tallinnast Tartusse on 180km. Või kas ikka on? Otsemonid püüavad selle väite ümber lükata, üritades GPS abil rännata Tallinnast Tartusse pisut otsem. Tegelikult nii otse kui saab. Linnulennul. Jalgsi. Ujudes. Telgiga. Kuus päeva puhast liikumise "mõnu".

Otsemonid

Anti Orgla
Mati Allas
Marten Laur
Arno Lauk

Meie sõbrad



Matkarent.ee








Sander Piibeman


Aivar Naaber