Niisiis - selgeks oli saanud, et on vaja teha üks matk Tallinna ja Tartu vahel. Aset leidis Otsemonide esimene koosolek, mille raames sai enamal või vähemal määral kaardi pääle tõmmatud üks sirge joon. Alguses tundus olevat hää idee lõpetada retk mõnes pealinna mererannas - oleks ju üpris grandioosne oma väsinud kere lõpetuseks laintesse visata. Saigi kaardile kriips veetud, mis ühendas kenasti Tartu Raekoja platsi ja Pirita randa. Paraku selgus aga selle marssruudi üle vaatamisel üpris ebameeldivaid asjaolusid, näituseks Endla soostik, miski turbakaevandus, Koordi raba ja veel mitmed piirkonnad, mis aerofotode pealt väga laukamaa moodi välja paistsid. Peale tunniajast tööd kaardiga tuli välkmõte, et igaks petteks võiks ju proovida joont nihutada hoopistükis teisele poole Lennujaama ja Ülemiste järve.. Ja võta näpust, sedakorda vaatasid vastu juba oluliselt kuivemad maastikuvormid - eelnev tunnike tööd lendas sujuvalt sahtlisse. Kuna Ülemiste järv ning Raku ja Männiku järved erilist laveerimisruumi ei jätnud, siis algus/lõpppunkti valikud olid üpris kasinad. Sobiva koridori sisse jäid tuttavamatest kohatest Tallinna Loomaaed ja Üksik-Vahipataljon. Kuna loomaaed asub üpris kaugel ja me ei tundund selle paigaga ka suuremat hingelist sidet, sai alguspunktist valitud Rahumäe tee 4a. Omal ajal alustas Antimon sealt 8 kuu jooksul nii mõndagi rännakut, sestap pidi Vahipataljon teda ka sedakorda teele saatma saama.

Teekonnale sai umbes 30km vahedega märgitud ka orienteeruvad ööbimise platsid - eriti ideaalne variant oleks, kui meil õnnestuks telk üles lüüa mõnda taluhoovi ja kasutada törts elektrienergiat - praegu suurim küsimus ongi see, kuidas GPS/telefoni akusid laadida, sest intensiivse kasutamisega need suurt üle 2 päeva vastu ei pea. Tee peale nii mõnigi talukoht jääb, ehk proovime ka enne retke algust juba mõned kontaktid luua.

Marsruut ise: (vaata eraldi aknas)


Teada andis Antimon
neljapäev, 30. juuni 2011

0 arvab

Ütle hingelt ära:

Mõnesõnaga


Tallinnast Tartusse on 180km. Või kas ikka on? Otsemonid püüavad selle väite ümber lükata, üritades GPS abil rännata Tallinnast Tartusse pisut otsem. Tegelikult nii otse kui saab. Linnulennul. Jalgsi. Ujudes. Telgiga. Kuus päeva puhast liikumise "mõnu".

Otsemonid

Anti Orgla
Mati Allas
Marten Laur
Arno Lauk

Meie sõbrad



Matkarent.ee








Sander Piibeman


Aivar Naaber