Hei-hoo.

Mõni tähelepanelikum kodanik on märganud, et meie tagasihoidlikust üritusest võis täna mõne sõnaga Postimehe internetiveergudelt lugeda. Rahustamaks sõprade närve mainime, et ei ole meist keegi suures kuulsusejanus ja VõsaPetsile ei ole ka vihjet saadetud. Paraku on aga nii, et selle matka tarvis meil nii mõndagi seadet ja vidinat tarvis läheb, mida sugugi enesele päriseks soetada ei ole vaja, sestap ka tekkis mõte üle uudiskünnise roomata, mis lihtsustas oluliselt sponsorite leidmist. Nii ongi heameel teatada, et saame oma asukoha reaalajas kaardile kuvada ning päikesepatareide abil telefoni laadida, mistõttu ka blogisse pisut pikemaid sissekandeid toksida. Lisaks oleme saanud ka nii mõnegi hea nõuande ning mõni tore inimene on ühendust võtnud ja lahkelt näituseks joogivett pakkunud. Häid inimesi on ikka olemas küll! Meie siirad tänusõnad ka kogu negatiivsele tagasisidele - see annab kuhjaga motivatsiooni ja jõudu nii mõnegi kraavi ületamisel. No vat, kus lops!

Mõni veelgi tähelepanelikum kodanik on märganud, et Otsemonidega on liitunud veel üks matkasell - Arno Lauk. Arno on Marteni sõber ja tuleb tunnistada, et oma silmaga me kõik veel teda näinud ei olegi aga homme saab ka see viga parandatud. Matkamise kogemust peaks Arnol aga kuhjaga olema, näituseks jalutas ta eelmisel aastal läbi Santiago de Compostela palverännaku.

Tegelikult meil on väike mure ka. Kui keegi märkab, et tal üks kahe inimese telk nurgas jõude seisab, siis me oleks heal meelel nõus seda 6 päeva kasutama ja vastukaaluks mõne õllegi koos telgiga tagasi andma. Nimelt on meil hetkel 2 peale kasutada üks viiekilone kolmekohaline telk - jubahää oleks see mõne kergema ja väiksema eksemplari vastu vahetada. Oma nime saab ka toetajate sektsiooni kirja:)

Tegelikult meil on üks teine väike mure ka. Kui leiduks mõni Tallinna inimene, kes saaks reede hommikul 2-3 inimest transportida Ülemistelt või Balti Jaamast Mustamäele, Vahipataljoni juurde, siis me ütleks kohe mitu hääd sõna. Rong jõuab pealinna 9:15 paiku. Või andke häid soovitusi, kuidas linnaliini bussiga kõikse mugavam Tondi kanti saada oleks. Tänamised!

Hirmsa edevuse tõttu ja suure saladuse katte all võib mainida, et Vikerraadio soovis meiega pisut juttu puhuda ja nii me siis ehk midagi raadioaparaadi seest välja võime kõneleda. Et kui homme kella 16 paiku kohe mittemidagi teha ei ole..

Koju jäägu suu-maa-daan!

PS. Hää inimene, kes Sa näoraamatusse Otsemonide lehekülje lõid, palun võta minuga ühendust!

Teada andis Antimon
teisipäev, 26. juuli 2011

9 arvab

  1. Aivar ütles:
  2. Mul seisab üks kaheinimese Kathmandu telk niisama - http://www.kathmandu.co.nz/Product/87048/Retreat_25_Tent

    Kaal näitas raskuseks 3.3kg.

    Kui te midagi paremat ei leia, siis võin seda laenata.

     
  3. Alice-In-D.Land ütles:
  4. Kasutades ühistransporti sõidaks mina Balti jaamast trammiga (kesklinna poole) Hobujaama peatusesse, ehk siis Viru Keskuse juurde ja sealt liiguks mõne minutiga Kaubamaja trollipeatustesse ja läheks bussi nr. 23 peale ja sellega otse Rahumäe teele vahipataljoni ette.

    Kõige vähem ümberistumisi ja jalutamist.

     
  5. Juhan ütles:
  6. Balti jaamast saab Rahumäele ju elektrirongiga. Keila rong väljub Balti jaamast 09:27 ja 12 minutiga on Rahumäe jaamas.

    P.S. Hankige koerte kaitseks mingi pipragaas igaühele. Ma olen korra orienteerumas käies marukoeraga kokku puutunud, siis kahetsesin küll, et pipragaasi käepärast polnud.

     
  7. Unknown ütles:
  8. Hm. Aga kui Tallin-väikses maha tulla ja sealt 36-ga otse Rahumäele? Vähem ümberistumisi. Muidugi tõenäoliselt te saate auto peale aga seni võite kaart.tallinn.ee-ga tutuvda.

     
  9. Risto ütles:
  10. Keila rong väljub 9:27, kuid maha tuleks minna Järve peatuses, sealt on Vahipataljoni juurde umbes 1 km.


    Ja hoidke jalad kuivad!
    http://www.sleepmonsters.com/training.php?article_id=168

     
  11. Taavi ütles:
  12. Tervist.

    Kõige kindlam oleks jah elektrirongiga Balti jaamast Rahumäele sõita.
    Sealt on teie alguskoht väga lähedal.
    Vajadusel saate sealt 23 bussiga kaks peatust võtta. Või jalgsi mööda Rahumäe teed kohale minna. Linnulennult näitab kaart ühe kilomeetri kauguseks. Sellise plaaniga peate kõige vähem ringi istuma või mööda Tallinna busse, tramme ja muud taga otsima.


    Mis puutub varustusse siis päikese paneeliga telefoni laadimine üldjuhul ei tööta. Eriti kui telefon on mõni edevam ja uuem mudel mis kasutab ka rohkem voolu.
    Olen sellist telefonilaadimise lahendust mitu aega taga otsinud. Ma olen proovinud päikesepaneele, vändatavat laadijat, patareidega laadijat ja veel erinevaid võimalusi. Päikesepaneelide halb külg on see, et nad annavad suhteliselt vähe voolu välja. Või kui annavad rohkem siis kaaluvad liiga palju.
    Teiseks nad eeldavad, et on päike. Ja hea tugev päike. Seega kui olete metsas või on pilvine või on õhtu (pole enam tugev) või oled telgis jne. Siis pole päikesepaneeliga midagi peale hakata. Ehk siis laadimise aeg pikkus ja muu säärane ei sõltu sinust vaid päikesest mis on kahjuks väga ebakindel asi meie ilmastikus.
    PS! Ma üritasin päikesepaneeli kasutada paadis kus polnud metsa ega muid sääraseid halvendavaid tegureid. Ja mitme tunnine laadimine andis ainult 10-kond minutit kasutusaega. Seega blogimise variant võib väga lühikeseks jääda.

    Teine asi on vändaga laadiad. Sellega sai küll laadida kuid lubatud paar minutit väntamist ja 10 minutit kõne asemel tähendas see hoopis, et 15 minutit väntad ja siis saad kiirelt oma paariminutise kõne ära teha.
    Ja uskuge mind 15 minutit vändata on ikka ülimalt nüri. Kaks minutit saad küll stabiilselt vändatud kuid sealt edasi on see ikka täielik piin.
    Samas jalgsimatkal võib see väntamine isegi vahelduseks olla.
    Minu kogemus jällegi kummipaadis ja ma ei taha kunagi enam vändaga laadijat näha.

    Lahenduse leidsin ma väikeses 12 voldises upsi akus ja oma telefoni autolaadijas. Nädalastel ja kaheksapäevastel retkedel panin õhtuti telefoni telgis laadima ja rohkem ma selle küsimusega enam tegelema pole pidanud. Väikesest 5 ampertunnisest upsi akust piisab, et minu paljunõudlikku telefoni laadida 5-6 korda. (nutitelefon mida minu kasutuse juures on iga öö vaja laadida) ja 7,2 ampertunnise akuga jätkus ka, et sõbrad saaks oma telefone korra või paar matka käigus laadida.

    Samas tuleks kindlasti arvestada, et 7,2 ampertunnine on ikka päris raske kaasas kanda. 5 ampertunnine on natuke kergem kuid ka mitte päris pilbas.

    Edu soovides,

    Taavi

     
  13. Antimon ütles:
  14. Hei Taavi,

    Tänud kogemusi jagamast, see UPS-i idee võinuks olla päris nutikas. Hetkel on tänu lahkele kodanikule meie valduses 2 laetavat liitiumakut, mille pealt 5V voolu 500mA ulatuses peaks saama välja võluda. Seadmed saab enne minekut vooluvõrgust täis laadida ning lisaks on neid vähemasti teeorias võimalik laadida kaasas olevate päikesepaneelide abil. Homme testime selle pealt tühja telefoni laadimist, aga et mu telefon ei ole kõige voolunõudlikum ja trackeri laadimiseks meil seda kasutada ei ole vaja, siis ma usun küll, et telefon kestab niipalju ära küll, et 5 õhtut 10-20 minutit blogisse päevakokkuvõtet teha. Öösel telefon välja ja päeva ajal saab kõnesuunamise abil neljast telefonist vaid ühte sees hoida - ma optimistlikult usun, et saame oma energiavajadusega hakkama.

     
  15. Lehtsaba Piret ütles:
  16. Tervitused!

    Minu kahekohaline Hannah Attack telk on Arno käes. Kilode kohta ei oska ma midagi öelda, las ta ise kommenteerib. Küsige tema käest. Kui vaja, saate seda laenata, muidu seisaks see lihtsalt kodus kapi otsas.

    Edu ja palju pisikesi ville ja villikesi kuhugi mujale, mitte teie jalgadele;)

    Piret

     
  17. klm76 ütles:
  18. Sai Rimist ostetud 2 inimese telk kaal kõigest 1,2 kg ja hind 12,75 eurot.
    Paar korda seeski ööbitud - oli päris mugav üksi sees magada.
    Seljas kandes on iga kilo arvel.

     

Ütle hingelt ära:

Mõnesõnaga


Tallinnast Tartusse on 180km. Või kas ikka on? Otsemonid püüavad selle väite ümber lükata, üritades GPS abil rännata Tallinnast Tartusse pisut otsem. Tegelikult nii otse kui saab. Linnulennul. Jalgsi. Ujudes. Telgiga. Kuus päeva puhast liikumise "mõnu".

Otsemonid

Anti Orgla
Mati Allas
Marten Laur
Arno Lauk

Meie sõbrad



Matkarent.ee








Sander Piibeman


Aivar Naaber