Üks on üksi, kaks on paar, kolm on seltskond, neli on Otsemonid. Aga lisaks oli veel terve brigaad vahvaid inimesi, kes aitasid ühe veidra matka hulka toredamaks ja meeldejäävamaks muuta. Ilma nendeta olnuks võsas roidamine ikka oluliselt raskem ja polnuks see retk pooltki nii palju pakkunud.

Otsemonid tänavad Navireci, Reigot ja Sveni, kes istutasid meie kotti pooleteistkilose motivatsioonitableti, millest välja saadetava GPS-logi kaardile joonistavasse rakendusse tehti kokku üle 17000 sisselogimise. Mehed käisid ise seadme akusid vahetamas, heitumata vihmast, purunenud rehvist või sääskedest.

Otsemonid tänavad Liisit ja Helenit, Mati peret ning Aikot ja Merlet, kes osutasid saateauto teenuseid, tuues rajale vett, kuivi riideid, akusid jne.

Otsemonid tänavad Mihklit Matkarendist, kes andis meile sõbrahinna eest kasutada käsi-GPS seadme, juhendas selle kasutamisel ja pikendas tagastamise tähataega.

Otsemonid tänavad Risto Metsa, Merle Musta, Toomas Luhatsit ja eriti Kristjan Kaljundit, kes oma ajakirjanikutöös läksid sammu kaugemale ja kasutasid midagi, mida ma nimetaksin "isiklikuks lähenemiseks". Olgu selleks siis sõbralik suhtumine, tõsine huvi kajastatava teema vastu või sihikindlus ronimaks huvitavamate lõikude nägemiseks läbi kõige hullema võpseri. Tänud ka teistele kajastajatele, me mõistame, et ajakirjanik teeb lihtsalt oma tööd, tuleb tõdeda, et olime pisut tõredad ja püüdsime kaamerate ja lehemeeste eest võimalusel putket teha. Midagi pole teha, me ronime parema meelega metsa kui kaamera ette :)

Otsemonid tänavad Annelit ja Oliveri, kes pakkusid meile pärast 30h järjest kallanud vihma põrandapinda ja võimalust varustust kuivatada ning valmistasid hommikuks imemaitsvat mannaputru.

Otsemonid tänavad Kaidit, kes valmistas meile raja ääres laheda üllatuse ning oli meid ka Tartusse tervitama tulnud.

Otsemonid tänavad Riismaad, Mikut, Tomi, Margitit ja Kympat, kes olid kanuuga Emajõe ületusele kaasa elama sõitnud.

Otsemonid tänavad I-Vett, kes varustas meid kasuliku joodiveega.

Otsemonid tänavad Aivarit ja Sanderit ja Maitu, kes laenasid telki, päikesepatareisid, pealampi ja kompassi.

Otsemonid tänavad kõiki inimesi, kes pakkusid meile raja ääres vett ning abi, nii neid, keda kohtasime, kui ka neid, kes oleksid olnud valmis aitama.

Otsemonid tänavad kõiki, kes elasid kaasa blogis, facebookis või Navireci kaardil, saatsid sõnumeid, helistasid või tervitasid rajal ja finishis. See oli võimas! Täname ka salapärast kodanik "fisherit" toetuse eest blogis ning oleme põnevil, kes küll võiks ennast selle aliase taga varjata?

Otsemonid, ning eriti allakirjutanu, tänavad kõiki, kes tõid finishisse Jänksi, super! Tühjadest Jänksi-purkidest ning matkalt kaasa tulnud malakast valmiv taies hakkab ilusa meenutusena seina kaunistama!

Antimon tänab Matit, Martenit ning Arnot, kes olid toredatakse kaaslasteks ja näitasid üles mehist suhtumist ka rasketes oludes ning tagasilöökide korral.

Olgu siia lõppu lahendatud ka viimase päeva "viljaringide" saladus:


Otsemonid tänavad maailma, kus osatakse rõõmu tunda ka lihtsatest asjadest!

Teada andis Antimon
laupäev, 6. august 2011

4 arvab

  1. arpeau ütles:
  2. Aitäh Teile!!!

     
  3. veider ütles:
  4. Ma ei uskunud alguses, et mind tõmbab iga päev teekonda jälgima ja blogi lugema, arvasin, et unustan üsna pea selle ettevõtmise... ja siis juhtus see, et mul oli kaart koguaeg lahti arvutis ja üks õhtu sain lausa pahaseks, et blogisissekannet ei tulnud ega tulnud. Aitäh teile :)

     
  5. Taavi ütles:
  6. Seltsimehed. Aga rääkige natuke matkast ka.
    Kuidas varustus vastu pidas? Mis olid suurimad mööda ja pihta panekud?
    Mida muudaksite kui peaks nüüd uuesti minema? Mis olid kõige raskemad / kergemad asjad matkast? Kui esimesed päevad poleks sadanud kas arvate, et oleksite suutnud matka katkestusteta läbida? Mis see reaalne päevane läbisõit tuli? jne?
    Mida õppisite järgmiseks korraks jne? Siiani on matka tehnilisest poolest väga vähe juttu olnud.

    Teie matk oli väga tore ettevõtmine ja ka mina jälgisin pidevalt blogi ja erinevaid uudiseid teie rännakust. Kuid nüüd kui see läbi on sooviks natuke matkast endast ka rohkem teada.

    Muus osas soovin teile kõike paremat ja edu edaspidiseks. Ning tänan teid kuna inspireerisite ka mind metsa minekule mõtlema.

    PS! Ennem minekut kommenteerisin siin päikesepatareide ja muude toiteallikate kohta. Kuidas päiksepaneelid olid? Kas tulid kasuks või olid pigem koormaks?


    Tervitustega,

    Taavi

     
  7. Antimon ütles:
  8. Hei Taavi!

    Tänud huvi tundmast, kokkuvõte on tegelikult valmis aga koondan sinna juurde veel pildimaterjali erinevatest allikatest, täna päeva peale viskan selle üles ka.

    Head,
    Anti

     

Ütle hingelt ära:

Mõnesõnaga


Tallinnast Tartusse on 180km. Või kas ikka on? Otsemonid püüavad selle väite ümber lükata, üritades GPS abil rännata Tallinnast Tartusse pisut otsem. Tegelikult nii otse kui saab. Linnulennul. Jalgsi. Ujudes. Telgiga. Kuus päeva puhast liikumise "mõnu".

Otsemonid

Anti Orgla
Mati Allas
Marten Laur
Arno Lauk

Meie sõbrad



Matkarent.ee








Sander Piibeman


Aivar Naaber